Lisbeth

Jag vill uppmuntra människor att förverkliga drömmar
och att försöka ta bort hinder som finns inuti.
De personliga drömmarna och de som är större än så. Jag söker vägar för hur vi kan utvecklas som människor, höja vår medvetenhet, öka kärleksflödet, samarbeta bättre och finna sköna sätt att slappna av. Jag har funnit en del och älskar mitt liv i vackra Jämtland.

Jag föddes i Älmhult i Småland och har bytt yrke och flyttat inom Sverige några gånger i mitt liv. Mitt första jobb hade jag som kontorist i fem år. Jag flyttade till Göteborg 1981 och utbildade mig till psykiatrisjuksköterska. Fritiden ägnade jag då åt teater och socialt arbete med ungdomar. Jag jobbade som psykiatrisjuksköterska ett tag i Boden, sedan blev det Stockholm i tio år med socialt arbete.

1989 mötte jag psykodramametoden och startade min sjuåriga utbildning till gruppterapeut. Genom det förenades mina två röda intressetrådar — psykologi och teater — till en rosett. Jag fann kreativa verktyg att arbeta för mänsklig utveckling, med högt i tak i andlig orientering och på djupa nivåer samtidigt. Det blev roligt i terapirummet, trots att det där oftast handlar om svårigheter.

1996 flyttade jag till Jämtland och startade Älvhöjden i den gamla skolan i Bomsund utanför Stugun (huset på höjden ovanför Indalsälven, därav namnet) — Här bedrev jag verksamhet i femton år.

Under fjorton år hade verksamheten sitt centrum på Stuguvägen 24 i Östersund, många kände igen Älvhöjden-skylten som satt på husväggen och skyltfönstrens text Kreativt läkande och Mänsklig utveckling. 2017 flyttade Älvhöjden till Fugelsta, Marieby till nyrenoverade lokaler på gården Frid och Fröjd, 15 min med bil från Östersund.

Jag har genom åren haft många slags uppdrag inom det psykosociala området i hela regionen och tusentals människor har på olika sätt deltagit i min verksamhet.

2011 gick jag en påbyggnadsutbildning i dans- och rörelseterapi. Många behöver finna en mer vänskaplig relation till sin kropp. Vi kan kalla den här delen för glädjefylld kroppsterapi.

Jag arbetar med individuell- och parterapi i mina lokaler i Fugelsta, Marieby utanför Östersund. Kontinuerligt startas även psykodramaterapigrupper.

Jag håller föredrag i mina ämnesområden och handleder personalgrupper inom olika yrken. Ofta får jag uppdrag med gruppdynamiskt innehåll, som att starta en ny utbildnings- eller arbetsplatsgrupp.

Foto: L. Carlsson

Mer om Älvhöjdens historia
Tag del av mina utbildningar och referenser

IMG_1429

Att ta hand om sitt inre växande – ett livsviktigt och glädjefyllt beslut.