Framtidsvision

Framöver vill jag ge möjlighet till mer omfattande behandlingsinsatser tillsammans med mina kollegor och nätverk.

vision01Jag ser en fastighet framför mig, där kreativ terapeutisk verksamhet av olika slag pågår. Där finns tillgång till eller samarbete med flera olika slags psykoterapeuter och vägledare, läkare, yoga/mindfulnesslärare, chiropraktor, naprapat och liknande yrken, alla med helhetssyn på människans behov. Där finns även andra yrken och personal med både nyskapande, rehabiliterande och praktiska kunskaper.

Där finns ett kök med matlagning och café, en trädgård, ett kontor och ett garage med olika fordon. Allt som behövs i och omkring verksamheten. I samtliga delar av fastigheten finns möjlighet till arbetsträning och rehabilitering för klienter som är inskrivna i verksamheten. I huset finns olika slags kulturell verksamhet; sång/musik, dans, konst, teater, hantverk mm. Föreställningar och föredrag emellanåt.
Vi samarbetar även med personer som arbetar med djur.

Man kan prova sin förmåga i köket, trädgården,  fastighetsskötseln, på kontoret , i garaget, i den kulturella delen, med djuren eller arbete i behandlingsverksamheten.

Centret har även samarbete med ett företag med fastighet i fjällvärlden med lokaler lämpliga för terapeutisk och kulturell verksamhet och övernattningsmöjligheter. Där, samt i den omgivande naturen, förläggs en del av verksamheten.

vision02

Det kommer att finnas flera program och kurser för olika målgrupper:

  • Utökade program med konstterapierna psykodrama, dans- bild- och musikterapi samt även hantverksmässiga uttrycksformer och skrivande i terapeutiskt syfte.
  • Behandlingsprogram för olika utmattningssyndrom, psykosomatiska symtom mm inkl social rehabilitering och arbetsträning
  • Helger- och veckokurser av olika slag med inriktning mot inspiration för mänsklig utveckling
  • Särskilda kurser för parrelationer och föräldragrupper
  • Retreat – en tid av tystnad och inre vila
  • Kropp och själ-veckor: fokusera på din hälsa och kombinera olika behandlingsmetoder; Ex.vis yoga, meditation, massage, gruppsamtal och konstterapier.
  • Verksamheten finansieras i framtiden av samhällsekonomin som en naturlig del av frisk- hälso- och sjukvården i länet.

Vision vinter

Att ta hand om sitt inre växande – ett livsviktigt och glädjefyllt beslut.